2010. szeptember 8., szerda

Életmódtábor keresztény alapon, avagy egy lelkész, aki szerint "nem szakítható ki csupán a lélek és nem felejthető el testi életünk"

A hosszúra sikeredett címet az a lelkésznő indukálta, akinek programjára bukkantam nemrég.

Egy lelkész, aki mellesleg szakképzettségét tekintve ezen kívül még óvónő, tanár, könyvtáros, életmódtanácsadó- és terapeuta, nordic walking edző, felső fokon beszél németül és négy gyermeket nevel férjével, nem átlagos! Nem ismerem személyesen, de meglehetős rokonszenvet táplálok iránta.

Hadd idézzek néhány gondolatot a vele készített interjúból - amely több más cikk között teljes terjedelmében olvasható honlapján :

„Lelkészként nagyon sok beteg, idős emberrel találkoztam, sok középkorú férfit temettem, és egyre inkább rá kellett döbbennem, hogy betegségeink leggyakrabban a helytelen életmódban gyökereznek. Habár hivatásom szerint a lélek ápolása a feladatom, az ember lélek és test egésze – ebből nem szakítható ki csupán a lélek, és nem felejthető el testi életünk. Úgy érzem, az evangélium hirdetése mellett hirdetnem kell a természetes élet, táplálkozás, mozgás „jó hírét” is.” ….
„ Szeretném, ha evangélikus egyházunk a történelmi felekezetek között élen járna a testi-lelki egészség megőrzésében és népszerűsítésében, és ki tudnánk dolgozni az egészséges, modern, keresztény és fenntartható életmód alapelveit és módszertanát. Ezt szeretném tanítani, népszerűsíteni és egész családommal együtt megélni. Szakképesítésem hazai alapján életmódtáborokat szeretnék szervezni, de nem a divatos ezoterikus töltettel, mint amiből nagy a választék a hazai piacon, hanem kizárólag keresztény alapokon.”

Kedves Mária! Nekem nagy vágyódásom támadt erre a táborra, bár most valószínűleg nem lesz rá lehetőségem. De talán valaki…. Szeptember 15-ig még meggondolhatják! Ide kattintva megtalálják a részleteket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése