2011. február 18., péntek

A gyülekezet családja - család a gyülekezetben

"Azután ezt mondta az Úristen: Nem jó az embernek egyedül lenni, alkotok hozzáillő segítőtársat..."

Kopp Máriát, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének professzor asszonyát idézve: a támogató család bizonyítható módon lelki és testi egészségvédő tényező!
„Vizsgálataink szerint az a magyar férfi, akinek van házastársa, ötször nagyobb valószínűséggel éli meg a 69. életévét, mint akinek nincs…Mi mutattuk ki először a világon, hogy a gyerekek is komoly védőtényezőt jelentenek e tekintetben. Érdekes módon, nagyobb mértékben a férfiak számára. Négyszer nagyobb annak a valószínűsége, hogy eléri a 69. életévét az a férfi, akinek van gyereke és azzal jó a kapcsolta, mint akinek nincs vagy nem jó….. Akinek semmilyen jó kapcsolata nincs, hétszer nagyobb valószínűséggel hal meg 69 éves kora előtt.” – mondja egyik nyilatkozatában.

Családban élni tehát jó! Miért, hogy mégis fiataljaink egy része nem vállalja a házasság kötelékét, nem, vagy kevés gyermeket szeretne? Tanulmányok és magyarázatok sora következhetne válaszként.

Gyülekezetünk ebben az évben szeretné egy kicsit a családra irányítani a figyelmet. Szeretnénk megmutatni valamit abból, számunkra milyen áldást, esetenként milyen nehézséget jelent a családi élet. Figyeljünk együtt a családra azokkal, akik családosak, akik családosak lehetnek, családosak voltak, vagy akiknek úgy alakult az életük, hogy egyedül maradtak, s ezzel együtt fogadta el őket szeretettel a gyülekezet nagyobb családja. Mindezt Jézus jelenlétében!
Több programtervezet is született: ünnepi ebéd, legalább 20 éve házasoknak, ahol fiatal házasok a vendéglátók, családi nap, közös játékkal, családi majális, grillezéssel, kirándulással, családi nyaralás, előadássorozat a különböző korosztályt érintő kérdésekről, szeretetvendégség, melynek témája generációk a családban.

A programjainkról rendszeresen hírt adunk itt is, és a gyülekezet honlapján is

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése