2010. szeptember 7., kedd

"Ne tégy pontot oda, ahová Isten vesszőt tett"


Ezzel a címmel szerveznek beszélgető kört elváltaknak, válófélben lévőknek Bánfalván.

Hiszem, hogy az Isten rendje szerint való házasság életre szóló szövetség, emberi életünk kiteljesedésének egyik lehetősége. Tudom, hogy nem mindig egyszerű, Németh László szavaival élve: ”…nem paradicsom, hanem veszedelmes hegyi túra, ahol egymáshoz vannak kötözve a hegymászók. Ha az egyiknek kicsúszik a lába alól a talaj, a másiknak kell állva maradni – a társáért.” Vagy ahogyan egyik barátomtól hallottam: a legszigorúbb szerzetesrend! Annak teljes önátadásával, elkötelezettségével és örömével.

A válás rossz! Fájdalmat okoz, megsebez, gyakran épp azokat a leginkább, akik a legvédtelenebbek, a legkiszolgáltatottabbak, a gyerekeket. De a felnőttek sem ússzák meg sérülés nélkül, még az sem, aki látszólag könnyedén lép tovább.
Mégis azt gondolom, adódhatnak helyzetek, amikor két rossz közül nem a válás a legrosszabb! Más esetben minden látszat ellenére a romokban heverő házasság is megmenthető.

„LEépülsz vagy FELépülsz? Épülhetsz a válás által?!” – jutott eszembe annak a keresztény lelkigondozó által írt könyvnek a címe, melyet nemrég láttam az Animula bolt ajánlatában. Magát a könyvet nem ismerem, de címe után ítélve úgy hiszem, Bánfalván ezzel a beszélgető körrel a felépülést szeretnék segíteni. Hogy ne maradjon magára fájdalmával a szenvedő. Lehessen együtt, Jézus jelenlétében megélni a bocsánatot, a kegyelmet, Isten szeretetét, az újrakezdés lehetőségét! Mert erre is való egy gyülekezet!

Információkat ide kattintva találnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése