2010. szeptember 9., csütörtök

Megjelent a Christophoros szeptemberi száma


Gyülekezeti újságunk legújabb száma az őszt idézi és a nyárra tekint vissza.

Beszámolókat olvashatunk az elmúlt időszak gyülekezeti eseményeiről és gazdálkodásáról, Gabnai Sándor esperes és Hajnal Jánosné tollából. Missziói konferenciai élményeiről ír Csiszár Ágnes, a Szélrózsáról Hegedűs Attila igazgató lelkész. Több zenei alkalom közül két kórus is írásra késztette szerzőinket: a svéd Hoppe Ifjúsági Kórus és a veszprémi Orlano énekegyüttes kapott egy-egy oldalt.

Több cikk foglalkozik az ifjúsággal. A Mátisné Schögl Patricia – Pityer Gabriella szerzőpáros gondolatait az ifjúsági munkáról jól kiegészíti a kempteni kirándulás, a nemeskéri gyülekezeti nap és a gyülekezeti minitábor anyaga. Iskolához kapcsolódó alkalmakról számol be Mesterházy Balázs iskolalelkész, két tanító: Kadler Gabriella és Németh Gábor, valamint Czibur Lászlóné, Csehi Bernadett, az Eötvös két tanárnője.

Szimon János lelkész megemlékezik Zeberer Mihály gondnokról, Hajdúné Siklósi Zsuzsa pedig a 100 éves Győri Diakonissza Anyaházról.

Ez a szám is tartalmaz német nyelvű anyagot Volker Menke tollából, megtaláljuk a tanévkezdéstől a reformációig tervezett programokat, valamint a lelkészek szolgálati beosztását.

A Christophoros teljes terjedelmében, pdf. formátumban, ide kattintva érhető el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése